Sağlık

Kızılay Mobil Sağlık Ekipleri Lokasyonları Güncellendi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Kızılay, afetzedelerin bu kadar geniş bir alanda hastaneye ulaşamayan bireylere birinci basamak sağlık hizmeti verebilmesi için 6 ilde hizmet veren 6 adet taşınabilir sağlık aracı ile afetzedelere sağlık hizmeti veriyor.

10 ili yerle bir eden depremin yol açtığı hasarın onarımı devam ederken, Kızılay da birçok yardımın yanı sıra sağlık alanında da faaliyetlerini sürdürüyor. Sarsıntının ilk anından itibaren profesyonel ve özverili ekipleriyle yaraları sarmak için çalışan Kızılay ekipleri, taşınabilir sağlık araçlarıyla hastaneye ulaşamayan mağdurlara da yardımda bulunuyor.

Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Malatya olmak üzere 6 ilde hizmet veren 6 adet taşınabilir sağlık aracı, sağlık müdürlükleri ile koordineli çalışarak afetzedelere sağlık hizmeti veriyor.

KIZILAY PORTATİF SAĞLIK HİZMET NOKTALARI

Kahramanmaraş : Alembey, Çiçek, Akveren Köyleri (Elbistan)

Hatay : Narlıca Mahallesi

Adıyaman : Sambayat

Gaziantep : Nogaylar, Naimler, Yaylacık Köyleri (NURDAĞ)

Malatya : KYK Yurt Dinlenme Çadır Kent

Osmaniye : Çolaklı, Kalecik, Artlıtaş Köyleri

Kızılay taşınabilir sağlık araçları bölgede; 7 farklı branşta uzman hekim kadrosu ile çalışırken, 7 halk sağlığı uzmanı, 7 psikolog, 7 röntgen teknisyeni, bunlara ek olarak 5 hekim, 7 psikolog, 7 halk sağlığı uzmanı da afetzedelere sağlık hizmeti sunmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Kızılay gönüllüleri.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

kizilirmak-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu