Ekonomi

Enphase Energy talebin toparlanmasını bekliyor

Önde gelen solar invertör üreticilerinden Enphase Enerji, bu yılın ikinci çeyreğinin sonunda pazar koşullarında olumlu bir değişiklik bekliyor. Şirket, stok seviyelerinin istikrar kazanacağını ve ürünlerine olan talebin artacağını öngörüyor.

Güneş enerjisi sektörü, özellikle Avrupa’da, artan stok seviyeleriyle mücadele ediyor. Ek olarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde Kaliforniya’nın ölçüm reformu ve yüksek kredi oranlarının etkisiyle müşteri talebinde bir düşüş görüldü.

Enphase, dağıtım ortaklarındaki fazla stok nedeniyle Avrupa’ya olan sevkiyatlarını azalttı ve bunun sonucunda dördüncü çeyrekte gelirinde %70’lik bir düşüş yaşandı. Ancak Enphase geleceğe dair iyimser ve pilleri ve mikro invertörleri için talep ve kar marjlarının 2024 yılına kadar iyileşmesini bekliyor.

Enphase Yürütme Konseyi Lideri Badri Kothandaraman, piyasanın mevcut durumu hakkında şunları söyledi: “Talepte bir yavaşlama dönemini yönetiyoruz. İlk çeyreğin son çeyrek olabileceğini düşünüyoruz. Avrupa şimdiden toparlanmanın erken sinyallerini veriyor ve Kaliforniya dışındaki eyaletlerin de olmasını bekliyoruz. çabuk iyileşmek için.”

Ancak şirket, ilk çeyrekte satış talebinde yaklaşık %10 oranında sezonluk bir düşüş öngörüyor. LSEG verilerine göre Enphase’in ilk çeyreğe ilişkin gelir tahmini 260 milyon dolar ile 300 milyon dolar arasında sabitlenirken, ortalama analist beklentisi 318,3 milyon dolardı.

Şirketin dördüncü çeyrek geliri 302,6 milyon dolar olarak açıklanırken bu rakam analistlerin 327,9 milyon dolarlık beklentisinin altında kaldı. Önümüzdeki çeyreklere ilişkin olumlu görünüm, duyuru sonrası hisse fiyatlarındaki artışa da yansıyan Enphase’in piyasa performansını destekledi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu