Teknoloji

YouTube Music’in Yeni Karaoke Arayüzü Ortaya Çıktı

Spotify müzik dinleme konusunda yıllardır tahtına otursa da YouTube Music artık hatırı sayılır bir konuma sahip. YouTube Music rekabet edebilmek için Spotify’ın birkaç özelliğini uyarladı ve bunlara bir yenisi ekleniyor.

YouTube Music’te önceden müzik sözlerinden oluşan bir bölüm vardı. Ancak yeni ortaya çıkan özellik tam olarak Spotify’ın ‘ canlı şarkı sözleri‘ özelliği, müziğin sözlerini müzikten geçerken parıldayan karaoke tarzı bir arayüz sağlar.

YouTube Music’e gelen canlı müzik kelime arayüzü

Bir Reddit kullanıcısı, cihazında YouTube Music alt dizini altında görünen bu müzik kelime arayüzünü keşfetti ve Chromecast Ultra ile Pixel 6 Pro’dan Yansıtıldı . Fotoğraftan da görebileceğimiz üzere özellikler şu şekilde olacak:

  • Apple Music ve Spotify’ın music word arayüzüne oldukça benzer,
  • Arka plan, bulanık ve yakınlaştırılmış albüm kapağı,
  • Şarkının başında, albüm kapağı metin olmadan ekranın ortasındadır. Ardından albüm kapağı sağa doğru hareket eder ve müzik adı + sanatçı adı görünür. Son olarak sol tarafta müziğin sözleri belirmeye başlar,
  • Şarkının sonunda kelam yazarları belirir,
  • Müziğin sözleri yoksa, ekranın ortasında sadece albüm kapağı, müzik adı ve sanatçı adı görünür.

Ancak söz konusu Reddit kullanıcısı u/PmMeYourChromebook, platformda paylaşılan görüntülerin karşı tarafta ve ünlü teknoloji haber sitesinde paylaşılmasını nedense hoş karşılamadı. 9to5google’ın yazarına bildiğiniz şov.

Bilmediği şey ise internette paylaşılan bir görselin paylaşıldığı andan itibaren internete ait olduğudur. YouTube Music’in bu yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen niyetlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu