Haber

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan: Tüm partiler kendi adaylarıyla seçime girsin

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yerel seçimlere tüm partilerin kendi adaylarıyla katılması gerektiğini belirtti.

Gürkan, Selimiye Meydanı’ndaki tarihi belediye binasında düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlere yaklaşık 8,5 ay kaldığını hatırlattı.

Tüm partilerin kendi adaylarıyla seçime girmek istediğini belirten Gürkan, “Mevcut belediye başkanı olarak tüm partilerin aday göstermesinden yanayım. Yani 2019’daki gibi yerel seçimlerde Edirne’de ittifak olmasın istiyorum. 2019’da karşı çıktım ama genel merkezin kararıydı. Parti sistemi var.” Bir parti hiyerarşisi var. Bu kararlara uymak zorundasınız. 2019’da istemedim, hala da istemiyorum. Her parti çıksın, halk kimi tercih ederse, kim görev verirse gelsin belediyeyi o yönetsin.”

Altyapıya 341 milyon lira harcandı

Gürkan, altyapı çalışmalarında sona geldiklerini belirtti.

Çalışmalara bugüne kadar 341 milyon lira harcadıklarını belirten Gürkan, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar İller Bankası bize KDV dahil 50 milyon nakdi kredi verdi. Bu 341 milyonun sadece 50 milyonu. Şimdi bu adalet mi Allah aşkına bu hak mı? Ve kalan 291 milyonu da İller Bankası’na faiz ödeyerek teminat mektupları ile bıraktık. Mektubun parasını ödeyerek piyasadan borç aldık. Piyasanın şartları belli, piyasada kredi yok. Bunları iki yılda, üç yılda borç aldık. Ancak İller Bankası bu altyapı kredisini 15 yıla kadar veriyor.Bu Edirnelilerin hakkı değil mi?”Benim cebimden harcayacak param yok. Benim o kadar param yok. Neler oluyor? İki yüz bin Edirneliye bu haksızlığı CHP’li Belediye ya da CHP’liler Edirne’yi yönetiyor diye yapıyorsunuz. Ama yüz kilometre ötedeki Keşan’a gidiyorsun, her şeyi yapıyorsun.”

Edirne’nin su sorunu yok

Gürkan, Edirne’nin su sorunu olmadığını söyledi.

Kentin ana rezervi olan Kayalıköy Barajında ​​yeterli su olduğunu dile getiren Gürkan, “Bu suyun tarımsal sulamada kullanılmaması için Kırklareli Valiliği ve Devlet Su İşlerine gerekli yazıları yazdık. İhtiyacımızın yüzde yetmişini Kayalıköy Barajından alıyoruz. İçme suyunu da Paşaçayırı’ndaki kuyularımızdan sağlıyoruz. Şu an bir sıkıntımız yok. Geçen hafta yaptığımız o planlı çalışmada bunu yaşadık. Vatandaşlarımızı uyardık. Su kesintisi olacak diye. 48 saat. 48 saatte de su kesintisi oldu. Ancak planlı çalışmanın farkı bu. Tedbirler alındı, hazırlıklar yapıldı ve vatandaş hissetmeden bu süreci tamamladık.” dedi.

felahiyeajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu