Ekonomi

XRP’de yeni bir yükseliş mi geliyor? Uzmanlar “spot ETF” olasılığı hakkında yorum yaptı

Investing.com – Son aylarda kripto para yatırımcılarını heyecanlandıran spot ETF süreci, bitcoinEthereum ve Ethereum’un ardından geçtiğimiz ay XRP de konuşulmaya başlandı.

XRP yıllardır SEC’de Dalgalanma Davanın devam etmesi, kripto para birimini ve şirketi Ripple’ı olumsuz etkilemeye devam ederken, bir yandan da hukuki mücadelede baskı altında kalmayı sürdürüyor. Öyle ki bu dava Ripple’ın gelişim planlarını doğrudan etkilerken, şirketin CEO’su geçtiğimiz günlerde ABD’de halka açılma planlarının rafa kaldırıldığını açıklamıştı.

XRP topluluğu Bitcoin’i takip ediyor Ethereumonaylanması mümkün görülen spot ETF Yatırım ürününün XRP cinsinden de ihraç edilebileceğini umuyordu. Ancak kripto uzmanları Ripple’ın SEC ile durumu’ye atıfta bulunarak, XRP tabanlı bir ETF ihracını çok zayıf bir olasılık olarak görüyor.

Analistler, varlık yönetimi şirketlerinin spot XRP ETF ürünü çıkarabilmesi için öncelikle SEC’in kripto varlığı menkul kıymet olarak değerlendirmediğini kabul etmeleri gerektiğini, bu ihtimalin oldukça düşük olduğunu düşünüyor. Temmuz ayındaki davada mahkeme, XRP’nin bireysel satışlarının menkul kıymet olarak nitelendirilmediğine karar verse de kurumsal satışlara kapı açık bırakıldı. Düzenleyici kurum ile Ripple arasındaki bir sonraki duruşmanın Nisan ayında yapılması bekleniyor. Ancak mevcut SEC yönetimi ile Ripple yöneticileri arasındaki gerilimin oldukça yüksek olması nedeniyle uzmanlar, SEC’in yönetimi değişmediği sürece XRP için ETF gibi önemli bir adıma izin verilmeyeceğini düşünüyor.

Tüm olumsuz görüşlere rağmen XRP topluluğu umutlarını canlı tutuyor. İyimser görüşlere sahip bazı kişiler, Bitcoin’in ve ardından Ethereum tabanlı ETF’lerin piyasaya sürülmesinin ardından bu alanda genişlemek isteyen varlık yönetimi şirketlerinin önümüzdeki dönemlerde spot XRP ETF ihracına yönelebileceğini düşünüyor.

Bugün 28,1 milyar dolar piyasa değeriyle alanın en büyük 6’ncı kripto parası olan XRP, son dönemde yüzde 10’dan fazla değer kaybederek 0,5 doların altına geriledikten sonra bugünkü kısmi toparlanma sürecinde yüzde 2,5 değer artışıyla karşı karşıya. haftanın satış trendi. 0,51 dolar aralığında alıcı buluyor.

InvestingPro ile Yatırım Dünyasına Hakim Olun

Finans dünyasında gerçek bir değişim için InvestingPro ile tanışın! Borsa verilerinden uygun fiyatlara, sağlık durumu analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şey başarıya giden yolda size rehberlik etmek için burada. Özel indirim kuponlarımız ile seçtiğiniz planda %60’a varan avantajlara sahip olursunuz. INVTROZEL1A Ve INVTROZEL2 31 Ocak’a kadar bu kodlarla bu fırsatı kaçırmayın. Çünkü eksiksiz bir yatırım, mükemmel araçlarla başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu