Haber

Bahçeli: HDP’nin siyasette yer almasına dayanamıyoruz

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Lideri Devlet Bahçeli, partisinin haftalık küme toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

KANLI ELLERE BIRAKMAYACAĞIZ: Türkiye’yi zilletin 6+1 ayaklı kumar masasına teslim etmeyeceğiz. Türk milletini zalimlerin kanlı ellerine bırakmayacağız. Merhum şairimiz Mehmet Akif’ten esinlenerek diyorum ki; sahipsiz olan vatanın batması haktır, biz müdafaa edersek bu vatan katiyen batmayacaktır.

TÜRKİYE’NİN ÖNCELİKLİ SORUNU TERÖR: Terörizmin hiçbir tipi legal değildir. Şu gerçeği itiraf etmek gerekir ki, Türkiye’nin öncelikli sorunu bölücü terör problemidir. Bu melanetin hakkından gelmeden hayatın geri kalan alanlarında tam bir istikrar yakalamamız çok sıkıntı ve zahmetlidir. Terör sorunu ülkemizin şimdi kabuk bağlamamış yarasıdır. Vakit zaman kanatılan bu yara açık epeyce üzerine konmak için fırsat kollayan pek çok iç ve dış mahreçli haşerat odağı çıkacaktır.

TEMİZLEMEDİKTEN SONRA RAHAT BULAMAYIZ: Ekonomik güvenliğimizin sürekliliği, toplumsal huzurun sükuneti terörle uğraştan alınacak kalıcı ve kesin sonuçlara bağlıdır. Bölücü teröristleri temizlemedikten sonra rahat bulamayız. Ulusal bekamız, ulusal birliğimizi, ulusal güvenliğimiz buna bağlıdır. Şehit analarına, şehit babalarına vefa borcumuzu ödemek zorundayız.

TÜRKİYE ASİMETRİK ATAKLARA MARUZ KALIYOR: Terör örgütleri muhasım çevrelerin çıkarına kullanılan kiralık katiller sürüsüdür. Terörün haklı münasebeti asla olamaz. Türkiye ne vakit güçlü adımlarından kelam ettirse, bölgesel ve global sıkıntılara ne vakit müdahil olsa asimetrik taarruzlara maruz kalmaktadır. Bu durum karanlık bir döngüdür. Terörle uğraş, teröristle gayret değildir.

HDP’NİN SİYASET HAYATINDA YER ALMASINA TAHAMMÜL EDEMİYORUZ: Türkiye’de siyasetin de teröre sempatik iletiler veren tarih önünde kabahat ortağıdır. Her muhitte olduğu üzere TBMM’de bölücü sima istemiyoruz. Terörist görmeye dayanamıyoruz. Biz terör örgütüne eleman devşiren sözde Kürdistan propagandasıyla sınırlarımızı kevgire çeviren HDP’nin siyaset hayatında yer almasına bir saniye tahammül edemiyoruz. HDP, CHP’nin ikiz kardeşi diğer partilerin marjinal ortağıdır.

İSTİHBARAT VE EMNİYETİ KUTLUYORUM: Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde özel eğitimli Suriyeli teröristin bombalı terör hareketi yüreklerimizi kavurmuştur. 6 vatan evladımız şehit olmuştur. PKK/YPG’yi ve arkalarındaki kan emicileri lanetliyorum. Teröre teslim olmayacağız. İstiklal Caddesi’ni kana bulayan katilin, Türkiye’ye kaçak yollardan sızdığı anlaşılmaktadır. Saklandığı konutta yakalanmış, sorguya çekilmiştir. Teröristin ele geçirilmesinden ötürü istihbarat ve emniyet ünitelerini kutluyorum.

TÜRKİYE KELAMDA MÜTTEFİKLERE DİZ ÇÖKMEYECEK: Terörizme kucak açanlardan hesap soracağız, terör örgütlerinin kökünü kazıyacağız. Kiralık katillerini üzerimize salanlara misliyle karşılık vereceğiz. Türk milleti teröristleri eğitim, silahlandırıp, Türkiye’ye gönderen kelamda müttefiklere diz çökmeyecek, şirret oyunların boyun eğmeyecektir.

Ayrıntılar geliyor…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu