Haber

Türkiye Kupası Denizli’de yapılacak

Türkiye Satranç Federasyonu’nun 2023 faaliyet takviminde yer alan Türkiye Kupası, Denizli’de oynanacak.

Federasyondan yapılan açıklamaya göre, bu ay 5’incisi düzenlenen Türkiye Kupası’nda 65 farklı ilden 600 satranç sporcusu mücadele edecek.

Açılış töreni yarın Denizli Pamukkale Satranç Salonu’nda yapılacak olan organizasyon 31 Temmuz’da tamamlanacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, dolu dolu bir Temmuz ayı geçirdiklerine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Her zaman söylediğimiz gibi Türkiye artık bir satranç ülkesi. Her etkinliğimiz kamuoyu tarafından ilgiyle izleniyor. Bu yıl temmuz ayında birbiri ardına etkinlik takvimimizde yer alan nadide liglerimizi gerçekleştirdik. Ülkemizin güzide şehirlerine gittik. Liglerimizin her geçen gün bir üst seviyeye çıktığını görüyoruz. Bilindiği üzere Türkiye İş Bankası Muhteşem Satranç Ligimiz, tüm dünyadan satranç sporcularının da içinde yer almalarını dilediğim bir lig haline geldi. Şimdi ise Türkiye Atvalet Kupası. katılmak istedikleri bir lig haline geldi.”

Türkiye Satranç Birinci Ligi, Türkiye Satranç İkinci Ligi ve Türkiye Kulüpler Satranç Şampiyonası bu ay Denizli’de, Türkiye İş Bankası Satranç Üstün Ligi ise Ankara’da düzenlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu