Ekonomi

Türk Hava Yolları Airbus A350 siparişini artırdı

Türk Hava Yolları, uçak filosunu genişletmeye devam ediyor. Bu kapsamda havayolu şirketi, daha önce tercih ettiği Airbus A350-900 tipi 4 uçaklık siparişini sağlamlaştırırken mevcut siparişi toplamda 14’e çıkardı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Airbus Ticari Uçaklar (CCO) ve Airbus International Başkanı Christian Scherer, “Kesinleşen sipariş sayısındaki artış, A350’lerin Türk Hava Yolları için temsil ettiği maliyeti ortaya koyuyor. Yeni neslin ortasında. rakipsiz ekonomik avantajları ve verimliliği ile geniş gövdeli uçak.Benzersiz bir konuma sahip A350’nin Türk Hava Yolları’nın büyüme hedeflerine yaptığı katkıdan gurur duyuyoruz.Yeni siparişler, Airbus ile Türkiye arasındaki güçlü bağın da bir göstergesi 20 yıldır Airbus ekosisteminin ve tedarik zincirinin ayrılmaz bir parçası. Türk havacılık sektörü, Türk Hava Yolları Havayolları ile Airbus’ın uzun yıllara dayanan ortaklığı her yeni adımda genişliyor ve güçleniyor.”

AIRBUS A350 UZUN MENZİL İLE BAŞKAN

Dünyanın dört bir yanındaki değerli hava yolu şirketlerinden 1000’in üzerinde sipariş alan A350, 300-410 yolcu kapasiteli uçaklar kategorisinde uzun menzili ile dünyanın en modern ve verimli geniş gövdeli uçağıdır. Şık tasarımı, yenilikçi teknolojileri, aerodinamiği, hafif malzemeleri ve yeni motorları sayesinde önceki nesil rakip uçaklara göre yakıt tüketiminde, işletme maliyetlerinde ve CO2 emisyonunda yüzde 25 tasarruf ve yüzde 50 daha sessiz uçuş konforu sunuyor.

iscehisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu