Haber

Tepki Çekmişti! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Endonezya’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim’de dün gerçekleşen bombalı saldırının ardından G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere yola çıktığı Endonezya’nın Bali adasına ulaştı.

Taksim’de bombalı akın yaşanmış ve en az 6 kişi hayatını kaybetmişti

Taksim İstiklal Caddesi’ne terör örgütü PKK/PYD ile bağlantılı olduğu değerlendirilen bir kadının bıraktığı bomba nedeniyle dün patlama yaşanmıştı. Saldırıda 6 kişi vefat etti, 81 kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya’ya hareketinden evvel Atatürk Havalimanı’nda basın toplantısı düzenlemiş ve şunları söylemişti: ‘Devletimizin ilgili üniteleri bu kalleş akının faillerini ve ardındaki mahfilleri ortaya çıkarmak için çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye’yi ve Türk milletini terörle teslim alma çabaları dün olduğu gibi bugün de hedefine ulaşmayacaktır. Milletimiz, İstiklal Caddesi’ndeki olayın önündeki ve ardındaki tüm ögeleriyle ortaya çıkarılarak faillerinin hak ettikleri formda cezalandırılacağından emin olsun.

Patlamanın hemen ardından yola çıkması tepkilere neden olmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Bali Ngurah Rai Milletlerarası Havalimanı’nda, Endonezya Sıhhat Bakanı Budi Gunadi Sadikin, Bali Valisi Wayan Koster, Büyükelçi Ahmet Cemil Miroğlu ve başka ilgililer karşıladı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Lideri İsmail Demir ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Bali’ye giden kafilede yer aldı. Kelam konusu planlanmış seyahatin patlamanın çabucak arkasına denk gelmesi ise toplumsal medyada reaksiyonlara neden olmuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu