Haber

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı Türkiye’yi bir sonraki aşamaya taşımak için çalışacak

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, görevlerinin Türkiye’yi her alanda çok daha ileri seviyelere taşımak olduğunu belirtti.

AK Parti İl Merkezini ziyaret eden Yumaklı, İl Başkanı Adem Aldemir ve yöneticilerle görüştü.

Daha sonra partililere seslenen Yumaklı, Mersin’in üretim, ihracat ve tarımsal üretime katkı açısından çok özel bir şehir olduğunu söyledi.

Yumaklı, geleceğe her alanda hazır olunması gerektiğine dikkat çekerek, “Merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında uyum ve işbirliği, ‘önce millete, devlete ve Allah’a hizmet’ anlayışı yoksa bir taraf her zaman yarım kalacaksınız.” söz konusu.

“Taş üstüne taş koymak isteyenlerle” birlikte yürümeye devam edeceklerini belirten Yumaklı, “Biz her zaman biliyoruz ki çıktığımız yol uzun ve meşakkatli. Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği hedefe gözünüzü kırpmadan ilerleyin. İnşallah 31 Mart’ta bunu da başaracağız, hiç şüphemiz yok. Hedeflerimiz, hayallerimiz var.” dedi.

Ülkenin 21 yılda her alanda kalkınma atılımları yaptığını vurgulayan Yumaklı, “Türkiye’nin uzayda iddiası var. Artık ‘İnsan yaptı’ demiyoruz, ‘İnsan yaptı’ diyoruz. İnşallah sahip çıkacağız. Bu konuda çok daha ileri giden ve hedeflere ulaşan bir yöntem.” Bu kelimeyi kullandı.

Yumaklı, Mersin’de narenciyede yaşanan sıkıntılara ilişkin birçok farklı konu üzerinde çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Öncelikle ihracat desteği vererek yarayı sarma aşamasına geçtik. Ama bunun o dönem için bir rahatlama sağlamış olabileceğini biliyoruz ama daha fazlasının yapılması gerekiyor. Bu sorun sadece bu yılın sorunu olmayacak, Bu nedenle önümüzdeki dönemde üreticilerimizin sorunlarını da çözeceğimizi umuyoruz.” yine bu sorun.”

“Teröre ve teröre ortak olanlara tahammülümüz yok”

Millete güvendiklerini, milletin de kendilerine güvendiğini vurgulayan Yumaklı, “Bizim görevimiz Türkiye’yi demokrasiden sosyal refaha kadar her alanda çok daha ileri seviyelere taşımak, gelişmiş ülkelerle rekabet edebilir hale getirmektir. Hepimizin hatırladığı gibi. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını ‘Türkiye Asrı’ olarak kutluyoruz. ‘ diye ilan ettik. Birinci yüzyılda bu oldu ama ikinci yüzyılda artık yetinmeyen bir Türkiye, Türk milleti var. 31 Mart’ı, ayrılmak istemeyenlere ders olsun diye belirledik. Türkiye, Türk Asrında yalnızdır ve devlet ile milletin arasına girmek ister.” dedi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi önündeki polis karakoluna düzenlenen terör saldırısına değinen Bakan Yumaklı, şöyle devam etti:

“Terör ve onun uzantılarından, terörün gölgesinde siyaset yapanlardan kimseye bir hayır gelmeyeceğini gördük. Aslında 2023 seçimleri öncesinde de zerre kadar tereddüt etmeyen bir siyaset anlayışı gördük. Hedeflerine, koltuk amaçlarına ulaşmak için altılı, yedili masalar kuran, terörle arasını bozmayanların yanında olmak, teröre ve terörle anlaşanlara hiçbir toleransımız olamaz çünkü. Bu milletimizin kırmızı çizgisidir, nasıl 14 ve 28 Mayıs’ta bu anlayışa sahip olanlara kırmızı kart gösterdiysek ve siz değerli yoldaşlarımız nasıl bunun için gece gündüz çalıştıysak, bundan sonra da inşallah bundan sonra da devam edeceğiz. 31 Mart seçimlerine kadar olan süreçte yorulmadan bunu yapalım.”Bunu yorulmadan anlatmaya devam edelim. Çünkü ana muhalefet partisi ve diğerleri ne terör uzantılarına selam vermekten vazgeçiyor ne de onların yanında olmaktan çekiniyor. Bunun tek bir nedeni var: İkisinin de birbirine ihtiyacı var.”

Yumaklı, Mersin’in Türk Yüzyılında gerçek belediyeciliğe Cumhur İttifakı ile ulaşacağını anlattı.

Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Yumaklı, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Geçmiş dönemde tek çivi bile çakılmamış, belediye binası kendisine ait olmayan, meclisi her an terk etme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir belediyenin bu ülkeye ve bu millete verecek hiçbir şeyi yoktur. Daha önce hiç yaşanmamış olan bunu gün içinde şehirde gördük, halk bunu bekliyor.” “Konuşmak gösteri değildir. Onların hayatlarına dokunacak şeyler yapmalısınız.”

Cumhur İttifakı’nın Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan da 31 Mart’tan sonra Mersin’de “gerçek belediyeciliği” yaşatacaklarını söyledi.

Programın ardından Yumaklı, MHP Mersin İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

Yumaklı’ya ziyaretinde AK Parti Mersin Milletvekilleri Ali Kıratlı ve Havva Sibel Söylemez, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve AK Parti İl Başkanı Adem Aldemir eşlik etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu