Yaşam

Sessiz Fısıltılardan Mum Işığı Titreşimlerine… Sizi Heyecanlandıracak Gotik Korku Filmleri

Depresif şatolar, geceleri kırlarda duyulan hayaletimsi çığlıklar, ay ışığını yutan sis ve yaşama isteği Gotik edebiyatla birlikte ortaya çıkmaya başlayan Gotik sinemada görmeye alışık olduğumuz şeylerdir.

Perili evler, hayaletler, gizemli kocalar, rüzgarlı bozkırlarla çevrili ıssız konaklar ve daha fazlasıyla aşağıdaki keyifli sinemalar sizi bekliyor. ?

Kaynak: Sinemalarla ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

23. Kızıl Tepe, 2015

imdb: 6.5

Özet : Çocukluk travmalarından kaçan genç yazar Edith Cushing, Sir Thomas Sharpe adında gizemli bir yabancıya aşık olur ve onunla evlenir. Yeni bir hayata adım atmaya ve geçmişten sünger çekmeye kararlı olan Edith, kocası ve kız kardeşinin yaşadığı eve taşınır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar. Zamanla Edith, güzel ve çekici kocasının tanıdığından çok farklı biri olduğunu keşfeder.

oyuncular: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston

Müdür: Guillermo del Toro

22. Ölüler Şehri, 1960

imdb: 6.7

Özet : Genç bir üniversite öğrencisi, cadılığı araştırmak için bir Massachusetts kasabasına gelir. Ürkütücü bir handa kaldığı süre boyunca, kasaba ve sakinleri hakkında şaşırtıcı bir sır keşfeder.

oyuncular: Patricia Jessel, Dennis Lotis, Christopher Lee

Müdür: John Llewellyn Moxey

21. Kırbaç ve Vücut, 1963

imdb: 6.7

Özet: 19. yüzyılda sadist bir asilzade ölü bulunur, ancak hayaleti kısa bir süre sonra kalenin aile sakinlerine musallat olmak için geri döner.

oyuncular: Daliah Lavi, Christopher Lee, Tony Kendall

Müdür: Mario Bava

20. Kızıl Ölümün Maskesi, 1964

imdb: 6.9

Özet: Avrupalı ​​bir prens, topraklarını kasıp kavuran vebaya karşı şatosunu sığınak olarak kullanırken yerel köylüleri korkutur.

oyuncular: Vincent Price, Hazel Court, Jane Asher

Müdür: Roger Corman

19. Öldür Bebeğim… Öldür!, 1966

imdb: 6.9

Özet: 20. yüzyıldan kalma bir Avrupa köyü, cani küçük bir kızın hayaletinin peşini bırakmaz.

oyuncular: Giacomo Rossi Stuart, Erika Blanc, Fabienne Dali

Müdür: Mario Bava

18. Kara Şabat, 1963

imdb: 7.0

Özet: Üç kısa doğaüstü korku hikayesinden oluşan bu filmde bir kadın tehdit telefonları alıyor, bir aile vampirler tarafından avlanıyor ve ölmekte olan bir medyum yaşayanları etkiliyor.

oyuncular: Michele Mercier, Lidia Alfonsi, Boris Karloff

Müdür: Mario Bava

17. Kara Pazar, 1960

imdb: 7.1

Özet: İntikam peşindeki bir cadı ve kötü hizmetkarı mezardan dönüyor.

oyuncular: Barbara Steele, John Richardson, Andrea Checchi

Müdür: Mario Bava

16. Değişken, 1980

imdb: 7.2

Özet : Müzik profesörü John Russell, karısını ve kızını bir araba kazasında kaybeder. Aylarca bu kazanın etkilerinden kurtulamayan Russell, acısını unutmak için bir üniversitede öğretmenlik yapmaya başlar. Kısa bir süre sonra, sakin ve sakin bir çalışma ortamı için yeni bir ev arayan Russell, yıllardır boş olan ve kimsenin yaşamak istemediği büyük bir malikaneye taşınır. Kendini müzik derslerine adayan ve piyanoda yeni besteler besteleyen John Russell, kısa sürede yurtta yalnız olmadığını anlar. Onunla bağlantı kurmaya çalışan ve tüm eve hakim olan ruh, Russell’ı konutun tarihi hakkında üstü kapalı gerçeklere götürecektir.

oyuncular: George C. Scott, Trish Van Devere, Melvyn Douglas

Müdür: Peter Medak

15. Davetsiz 1944

imdb: 7.2

Özet: İki erkek kardeş, Cornwell sahilinde terk edilmiş eski bir sahil evine taşınır ve kısa süre sonra komşularından birinin hayaletinin eve musallat olduğunu keşfeder.

oyuncular: Ray Milland, Ruth Hussey, Donald Crisp

Müdür: lewis allen

14. Suspiria, 1977

imdb: 7.3

Özet : Amerikalı bir bale öğrencisi olan Suzy Bannion, dünyaca ünlü ve saygın bir Alman yatılı dans akademisinde okumak için gelir. Suzy, okula adım attığı andan itibaren bir dizi gizemli olaya tanık olur. Önceki gece okuldan kaçan bir öğrenci ölü bulundu. Piyanist Daniel kendi köpeği tarafından öldürülür. Akademide bir veba beliriyor ve korkutucu okul binasının her yerinden garip sesler yükseliyor.

oyuncular: Jessica Harper, Stefania Casini, Flavio Bucci

Müdür: Dario Argento

13. Bram Stoker’ın Drakula’sı, 1992

imdb: 7.4

Özet : Genç bir avukat olan Jonathan Harker, bir görev için Doğu Avrupa’da küçük, gizemli bir kasabaya gelir. Burada ölümsüz vampir Dracula ile birlikte Londra’ya gitmek zorunda kalır. Drakula, Harker’in nişanlısı Mina’nın fotoğrafını görünce etkilenir ve genç kızı yakalamak ister.

oyuncular: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins

Müdür: Francis Ford Coppola

12. Vampir, 1932

imdb: 7.4

Özet : Doğaüstü olayları ve yaratıkları araştırmaya adanmış kahramanın yolu, bir gün ıssız bir malikanede sona erer. Burada tanıştığı adam, iki kızıyla birlikte malikanede yaşıyor. Adamın ölümü ve kızlardan birinin rahatsızlanması sonucu burada kalmaya karar verir.

oyuncular: Julian West, Maurice Schutz, Rena Mandel

Müdür: Carl Theodor Dreyer

11. Yetimhane, 2007

imdb: 7.4

Özet : Laura, çocukluğunun en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirdi. Yetimhane çalışanları ve Laura’nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir. Laura, 30 yıl sonra, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon ile çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri döner. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ederek, engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir.

oyuncular: Belen Rueda, Fernando Cayo, Roger Princep

Müdür: JA Bayona

10. Perili, 1963

imdb: 7.4

Özet : Dr. Markway, Hill House adlı malikanede hayaletlerin varlığı üzerine çeşitli araştırmalar ve deneyler yapıyor. Söylentilere göre bu konak çok sayıda ölüme ve şiddete sahne olmuştur. Bir grup insan üzerinde ruhani gözlemler yapmak için 3 kişiyi konağa çağırır, uykusuzluk sorunları için bahaneler uydurur. Hayaletlerin varlığından şüphe duyan Luke, gizemli Tehodora ve inançsız, utangaç Eleanor, konağa vardıklarında neyle karşılaşacakları konusunda hiçbir fikirleri yoktur.

oyuncular: Julie Harris, Claire Bloom, Richard Johnson

Müdür: Robert Bilge

9. Şeytanın Omurgası, 2001

imdb: 7.4

Özet : 1939, İspanya İç Savaşı’nda Franco’ya karşı savaşan bir Cumhuriyetçi direniş savaşçısı, küçük oğlu Carlos’u bir yetimhaneye bırakır. Franco’ya karşı direnişin çocuklarını saklayan bu yetimhanenin başında ona karşı gizli bir aşk besleyen Carmen ve Profesör Casares vardır. Yetimhaneye geldiği ilk günden itibaren büyük çocuklar Carlos’a bulaşmaya başlar. Carlos’la uğraşan sadece bu çocuklar değil, Carlos gizemli bir güç tarafından izleniyor.

oyuncular: Marisa Paredes, Eduardo Noriega, Federico Luppi

Müdür: Guillermo del Toro

8. Vampirle Görüşme, 1994

imdb: 7.5

Özet : New Orleans’ta yaşayan Louis, karısını kaybetmenin acısıyla yaşama sevincini kaybetmiştir. Lestat adında bir vampir, ona gecenin bir yaratığı, bir vampir olmasını tavsiye eder. Louis bu teklifi kabul eder.

oyuncular: Brad Pitt, Tom Cruise, Antonio Banderas

Müdür: Neil Ürdün

7. Diğerleri, 2001

imdb: 7.6

Özet : Eşini savaşta kaybeden Grace, güneş ışınlarına karşı hassas olan iki çocuğuyla birlikte büyük bir konakta yaşamaktadır. Perdelerin her zaman sımsıkı kapalı tutulduğu evi üç kişi ziyaret eder: yaşlı bir kadın ve bir adam ve dilsiz bir genç kız. Evine bakması için yardımcılar arayan Grace, bu kişileri işe alır ve onları çocuklarının sağlığı konusunda uyarır. Öte yandan, Grace’in kızı Anne, evde onlarla birlikte Victor adında bir çocuğun yaşadığına inanmaktadır.

oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan

Müdür: Alejandro Amenabar

6. Yüzsüz Gözler, 1960

imdb: 7.6

Özet: Organ naklinde doku uyumsuzluğu sorununu aşmak için deneyler yapan Doktor Genessier, geçirdiği trafik kazası sonucu yüzü deforme olan kızı Christiane için yüz nakli yapabilecek genç bir bayan bulmaya kararlıdır. dan sorumlu.

oyuncular: Pierre Brasseur, Alida Valli, Juliette Mayniel

Müdür: George Franju

5. Frankenstein’ın Gelini 1935

imdb: 7.8

Özet : Herkes öldüklerini düşündü Dr. Frankenstein ve canavarı yaşıyor. Frankenstein şimdi deneylerine bir son vermeyi planlıyor, ancak öğretmeni, çılgın bilim adamı Dr Pretorius, karısı Elizabeth’i kaçırıyor. Dr Pretorius’un amacı dişi bir canavar yaratmaktır ve Dr Frankenstein’a karısını kurtarmak istiyorsa ona deneylerinde yardım etmesi gerektiğini söyler.

oyuncular: Boris Karloff, Elsa Lanchester, Colin Clive

Müdür: James Balina

4. Gaz lambası, 1944

imdb: 7.8

Özet: Yıllar önce öldürülen teyzesinin uğursuz meskenine dönen bir kadın, kendisinden bir şeyler saklayan kocasının tuhaf davranışları sonucunda deliliğinin sonuna gelir.

oyuncular: Charles Boyer, Ingrid Bergman, Joseph Cotten

Müdür: George Cukor

3. Masumlar, 1961

imdb: 7.8

Özet : Bayan Giddens, bir rahibin kızı olarak büyümüş deneyimsiz bir mürebbiyedir. Sorumluluklarından kaçmak isteyen amcaları tarafından iki öksüz kardeş Flora ve Miles’a bakması için tutulur.

oyuncular: Deborah Kerr, Peter Wyngarde, Megs Jenkins

Müdür: Jack Clayton

2. Rebecca, 1940

imdb: 8.1

Özet : Genç bir bayan, aşık olduğu güzel Maxim ile evlendikten bir süre sonra, Maxim’in eski karısı Rebecca’nın birkaç ay önce gizemli bir şekilde öldüğünü öğrenir ve kocasıyla olan ilişkisinin her zaman Rebecca’nın gölgesinde kalacağını anlar. Kadın aynı zamanda hizmetçi olan Bayan Danvers’ın kıskanç ve takıntılı ruh halleriyle uğraşmak zorundadır.

oyuncular: Laurence Olivier, Joan Fontaine, George Sanders

Müdür: Alfred Hitchcock

1. Şeytani 1955

imdb: 8.1

Özet : Michel bir yatılı okulun müdürüdür Okulun sahibi eşi Christina’dır ve Michel’in okuldaki öğretmenlerden biri olan Nicole ile bağları vardır. Christina ve Nicole, kendilerine acı çektiren adamdan intikam almak, onu öldürmek ve okul bahçesindeki havuza atmak için bir plan yaparlar, ancak havuzdaki su boşaltıldığında ceset orada değildir.

oyuncular: Simone Signoret, Vera Clouzot, Paul Meurisse

Müdür: Henri-Georges Clouzot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu