Haber

Şahinbey’deki 100. Yıl Tünellerinde ilk ışık bakanlarla birlikte görüldü

Şahinbey’deki 100. Yıl Tünellerinde ilk ışık bakanlarla birlikte görüldü

GAZİANTEP – Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünellerinin aydınlatma törenine katılarak tünelden geçti.

Gaziantep trafiğini rahatlatacak, şehrin kuzeyinden güneyine geçiş süresini 30 dakikadan 1 dakikaya düşürecek, iletişim yollarıyla birlikte 4 kilometreye ulaşacak teknolojik açıdan mükemmel tünelde sona gelindi. Gaziantep’te bir ilk, Türkiye’de ise şehir merkezlerinde sayılı tüneller arasında yer alan Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri için aydınlatma töreni gerçekleştirildi. Tüneller tamamlandığında şehrin kuzey-güney aksında yeni bir hat oluşturarak yarım saatlik yolculuğu 1 dakikaya düşürecek. 2.500 metrelik Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’nin maliyeti 1 milyar TL olacak.

Gaziantep ve Şahinbey ilçesinin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünellerinin aydınlatma töreni, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımıyla gerçekleşti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerel yönetimler bazında benzersiz bir çalışma yapıldığını belirterek, “Muhteşem bir çalışma. Her açıdan ihtiyaç var. Ancak yerel yönetimlerde eşi benzeri olmayan bir çalışma. İstanbul gibi büyükşehirlerde böyle tüneller var ama o tüneller de var.” “Hükümetimiz yaptı. Eğer bu kadar büyük bir tünel yapabilseydi bunu ancak Şahinbey Belediyemiz yapabilirdi. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun çalışmaları ve başarılarıyla gurur duyuyoruz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu tebrik ediyorum.” söz konusu.

“Şahinbey Belediyesi’ni tebrik ediyorum”

Bir İlçe Belediyesinin böyle bir çalışmayı yapmasının kolay olmadığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “İlçenin bulunduğu kentte 2.500 metrelik tünelde zorlu çalışma koşullarına rağmen çok iyi bir işçilikle yapıldı. Duvar kalınlığı az. Zor çalışma koşullarına rağmen çok iyi bir işçilikle yapılmış. “Gerçekten bu yükü almış olması çok güzel. Onu tebrik ediyorum. Burası AK Parti Belediyesi. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nu böyle bir eseri şehre kazandırdığı için kutluyorum” dedi.

“Tünel kazısında 30 bin tır hafriyat çıkarıldı”

Yapılan çalışmalara ciddi kaynak ayrılması gerektiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bu çalışmaların yapılması için ciddi bir kaynak gerekiyor. Bu konuda en yetkin kişi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’tir. Türkiye’nin projelerine kaynak sağlamak için çalışıyoruz.’Eski Türkiye’ Bir işin temellerine baktığımızda önce atılır sonra unutulurdu.Ya kaynak bulunmazdı ya da müteahhit kaçardı.Ama biz Bir eserin temeli atılırken o eserin tamamlanıp hizmete açılacağı tarihi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik. Başladığımızda kaynağı hazırlayıp açacağımız tarih. Biz bunu baştan söylüyoruz. Geçen yıl YeşilVadi Üç Katlı Köprülü Kavşağımızın çalışmalarına başladığımızda 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlayacağız demiştik ve sözümüzü tuttuk. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Açılışı Erdoğan yaptı. O dönemde Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünellerini yapacağımızın sözünü vermiştik. 30 Nisan 2023’te tünellerimizin temellerini tamamlama sözünü verdik. Attık. O günden bu yana tünellerimizin açılması için gece gündüz çalıştık ve 2.500 metre uzunluğundaki tünellerimizin kazı çalışmalarını tamamladık. Tünellerimizi kazarken 30 bin tır hafriyatı buradan çıkarıp ışık görmesi için çalışmalarımızı tamamladık. Ancak betonlama, aydınlatma, havalandırma ve asfaltlama çalışmalarımız devam edecek. Ferhat’ın Şirin için dağları deldiği gibi biz de halkımız için dağları deldik. İnşallah ocak sonu veya şubat başında tünellerimizi trafiğe açacağız” dedi.

“Gaziantep’te hava kirliliği önlenecek”

Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri’nin tamamlanmasıyla şehrin trafik yükünün hafifleyeceğini söyleyen vatandaşlar, “Daha önce şehrin kuzeyinden güneyine geçerken yarım saat kırk dakika kaybetmiştik. Bu tüneller tamamlandığında bu süre 1 dakikaya düşecek. Hem zamandan hem de yakıttan tasarruf ederek evimizden işimize gidiyoruz.” İşten eve daha hızlı gidebileceğiz” dedi.

Gaziantep’te bir ilk olan ve Türkiye’de birkaç il merkezinde bulunan tünel projesinin çalışmaları başlarken, projeyle vatandaşlar önemli ölçüde yol ve yakıt tasarrufu sağlayacak. Ayrıca hava kirliliğinin önlenmesine de değerli bir katkı sağlanacak. Trafiğin yer altına alınmasıyla trafik akışı da önemli ölçüde rahatlayacak. Bu projeyle Kılınçoğlu Mahallesi ile Yeşil Vadi arasındaki trafik sıkışıklığı azaltılırken, kentin kuzey-güney aksında yeni bir hat oluşturulacak. Şahinbey Belediyesi 100. Yıl Tünelleri birinci sınıf karayolu tüneli standartlarında 2 x 2 şeritlidir. Şerit genişlikleri 3,5 metre uzunluğunda tasarlanan 100. Yıl Tünelleri’nin sol tüpü 1.250 metre, sağ tüpü ise 1.250 metre uzunluğunda olup toplam uzunluğu 2.500 metredir. Tüneller şehrin transit trafiğine hizmet edecek ve kentsel bulvarlara ve yoğun nüfuslu mahallelere erişimi kolaylaştıracak.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen törene, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Gaziantep milletvekilleri ve protokol üyeleri katıldı.

findiklihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu