Ekonomi

Rockwell hisseleri FY24 beklentilerinin düşmesi üzerine değer kaybetti

MILWAUKEE – Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK) 2024 mali yılının ikinci çeyreğine ilişkin kazanç ve gelirlerinde düşüş bildirirken, tüm yıla ilişkin beklentilerini de düşürerek hisselerinde %5,6’lık bir düşüşe yol açtı.

Şirketin 2,50 $’lık düzeltilmiş hisse başına kazancı (EPS) analistlerin 2,15 $’lık beklentilerini aştı, ancak bu, 2024 mali yılı için 10,00 ila 11,00 $ olarak belirlenen ve 11,92 $’lık konsensüs tahmininin altında kalan beklentilerindeki düşüşün gölgesinde kaldı.

İkinci çeyrekte Rockwell Automation’ın geliri, geçen yılın aynı dönemine göre %6,6 düşüşle ve 2,06 milyar dolarlık konsensüs tahmininin biraz üzerinde 2,13 milyar dolar olarak gerçekleşti. Organik satışlarda %8,1’lik bir düşüş görülürken, şirket bu düşüşü başta makine imalatçıları olmak üzere müşteri lokasyonlarındaki stok fazlalığına bağladı ve bu da beklenenden daha yavaş bir sipariş artışına yol açtı. Buna rağmen şirketin toplam Yıllık Yinelenen Geliri (ARR) %20 oranında arttı.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Blake Moret karşılaşılan zorlukları kabul etmekle birlikte pazar payı kazanımlarını ve sıralı sipariş iyileştirmelerini vurguladı.

“İkinci çeyrekte uygulama sağlamdı ve sıralı siparişlerde iyileşme görmeye devam ediyoruz. Bununla birlikte, müşterilerimizde, özellikle de makine imalatçılarında, başlangıçta beklediğimizden daha fazla stok fazlası var” dedi. Moret ayrıca revize edilen görünüme rağmen şirketin gelecekteki büyüme ve karlılığa olan bağlılığının da altını çizdi.

Akıllı Cihazlar segmentinin satışlarında %4,9’luk bir düşüş yaşanırken, Yazılım ve Kontrol segmentinde %23,1’lik daha önemli bir düşüş görüldü. Buna karşılık, Yaşam Döngüsü Hizmetleri segmenti satışlarda %14,0’lık bir artış bildirdi.

Mali sonuçlara ek olarak şirket, Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Finans Direktörü Nicholas Gangestad’ın emekliye ayrılacağını duyurdu. Halefi için arayışlar devam ediyor ve Gangestad sorunsuz bir geçiş sağlamak için görevinde kalacak.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Hisse senedinin aşağı yönlü hareketi, şirketin bu çeyrekte EPS’yi aştığını bildirmesine rağmen, yatırımcıların düşürülen yönlendirmeye tepkisini yansıtıyor. Mali 2024 yılı için tahminlerin düşürülmesi, zorlu bir envanter ortamında şirketin yakın vadeli büyüme beklentilerine ilişkin endişeleri artırdı.

Rockwell Automation’ın 2024 mali yılı ikinci çeyrek net geliri, bir önceki yılın aynı çeyreğindeki 300 milyon dolar veya hisse başına 2,59 dolar ile karşılaştırıldığında 266 milyon dolar veya hisse başına 2,31 dolar olarak gerçekleşti. Net gelir ve seyreltilmiş EPS’deki düşüş temel olarak düşük satış hacmi nedeniyle bir önceki yıla göre %15,4’ten %14,6’ya düşen vergi öncesi marjdan kaynaklandı.

Şirketin serbest nakit akışı da 2023 mali yılının ikinci çeyreğindeki 156 milyon $’a kıyasla 68,6 milyon $ olarak gerçekleşerek, işletme sermayesindeki azalmaya rağmen vergi öncesi gelirdeki düşüş ve vergi ödemelerindeki artış nedeniyle azalmıştır.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu