Haber

Niğde’de meslek lisesi öğrencileri şehre gelen depremzedeler için ekmek üretiyor.

Niğde’de Hüdavend Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerden kente gelenler için günde bin ekmek üretiyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, okulda gazetecilere yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgını döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla Hüdavend Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne fırın kurduklarını söyledi.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından okulda ekmek üretimine başladıklarını belirten Yaşar, fırının günlük 10 bin ekmek kapasitesi olduğunu söyledi.

Günde bin adet ekmek üretildiğini belirten Yaşar, şöyle konuştu:

“İhtiyaç halinde günde 10 bin ekmek üretebiliyoruz. Şu anda günde bin ekmek üretiyoruz. Yurtlara, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na ve konutlarda yaşayan depremzedelere veriyoruz, ihtiyaçlarını karşılıyoruz. ve içecek servisi bölümü öğretmen ve öğrenciler üretiyor.Ekmeğe dokunulmuyor, hayırseverlerden topluyoruz.” “Ununla üretiyoruz. Okullarda başlattığımız kampanya kapsamında çokça un geldi. 500 çuvalı deprem bölgesine gönderdik. Kalanıyla birlikte depremzedeler için ekmek üretiyoruz. Depomuzda yeteri kadar un var.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu