Yaşam

NASA, Yeni Keşfedilen Yüzme Havuzu Büyüklüğünde Bir Göktaşının Dünya’ya Çarpabileceğini Açıkladı!

NASA Gezegensel Savunma Uyum Ofisi tarafından atılan bir tweet astronomları korkuttu. Bilim insanları, 2046 yılında Dünya’ya yaklaşan yeni keşfedilen bir asteroidin gezegenimize çarpma ihtimalini ve olası bir çarpışmada ne kadar yıkıcı olabileceğini değerlendiriyor. Ayrıntılara git ?

Kaynak:https://www.livescience.com/newly-dis…

NASA’nın Gezegen Savunma Koordinasyon Ofisi yetkilileri, yeni keşfedilen bir asteroitin yaklaşık 20 yıl sonra Dünya’ya çarpabileceğini söyledi.

www.nasa.gov

NASA’nın Gezegen Savunma Koordinasyon Ofisi, 2023 DW isimli asteroidin 600’de 1 ihtimalle doğrudan gezegenimize çarpma ihtimalinin olduğunu tweetledi.

?

2046’da Dünya’ya çarpma olasılığı çok düşük olan 2023 DW adlı yeni bir asteroitin izini sürüyoruz. Yeni nesneler ilk keşfedildiğinde, belirsizlikleri azaltmak ve yörüngelerini yıllar sonra doğru bir şekilde varsaymak genellikle birkaç hafta alır.

NASA, bu, Dünya’ya yakın asteroitler için ortalamanın üzerinde bir risk seviyesi olsa da, hala “çok küçük bir çarpma şansına” sahip olduğunu söyledi.

Asteroitin daha net gözlemleri mümkün hale geldikçe bu risk seviyesinin azalması bekleniyor.

2023 DW olarak adlandırılan ve ilk olarak 27 Şubat’ta tespit edilen asteroitin yaklaşık 50 metre çapında veya kabaca bir Olimpik yüzme havuzu uzunluğunda olduğu varsayılıyor.

Asteroitin 14 Şubat 2046’da Dünya’ya çok yaklaşması bekleniyor. 8 Mart itibariyle, Avrupa Uzay Ajansı’nın Yakın Dünya Nesnesi Koordinasyon Merkezi, doğrudan çarpma olasılığını 625’te 1 olarak tahmin ediyor, ancak bu oranlar hala hesaplanıyor. günlük.

“Yörünge analistleri, asteroit 2023 DW’yi izlemeye ve daha fazla veri geldikçe tahminleri güncellemeye devam edecek.”

Böyle bir göktaşının doğrudan çarpması, 66 milyon yıl önce Dünya’ya düşen ve dinozorları öldüren 12 kilometre genişliğindeki asteroit gibi bir felakete neden olmaz.

Bununla birlikte, 2023 DW büyük bir şehrin veya yoğun nüfuslu bir bölgenin yakınına düşerse, yine de önemli hasara neden olabilir. 2023 DW’nin yarısından daha küçük bir meteor, 2013 yılında Rusya’nın Chelyabinsk kenti üzerinde patlayarak binlerce binayı yıkan ve yaklaşık 1.500 kişiyi yaralayan bir şok dalgası yarattı.

Bilim adamları, Dünya’yı 2023 DW gibi potansiyel olarak tehlikeli asteroitlerden korumak için hızla formüller geliştiriyorlar.

Geçen hafta, NASA bilim adamları, ajansın Çift Asteroit Yeniden Yönlendirme Testi (DART) görevinin, bir uzay aracı doğrudan ona çarptıktan sonra küçük bir asteroidin yörüngesini başarıyla değiştirdiğini doğrulayan dört çalışma yayınladı. Şu anda, bu gezegen savunma tekniğinin etkinliğini daha da artırmak için takip görevleri üzerinde çalışılıyor.

kiziltepeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu