Haber

Kahramankazan’dan etkileyici destek! 400 depremzede aileyi kucakladılar!

Kahramanmaraş’ta şiddetli depremlerden etkilenen vatandaşlar için Kahramankazan Belediyesi depremin ilk günü. “Benim Evim Evimdir” davet edildi. Çağrıyı sosyal medya hesaplarından duyuran Belediye Başkanı Serhat Oğuz, ilk etapta 400 ailenin ve toplamda 2 bin 100 depremzedenin Kahramankazan’a yerleştirilmesini sağladı.

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz: “Depremde evini kaybeden kardeşlerim! Kahramankazan’a bekliyoruz. Kalbimiz gibi evlerimizin kapıları da sizlere açık! Bugünden itibaren, başta kadın ve çocuklarımız olmak üzere Kahramankazan halkı olarak afetten etkilenen kardeşlerimize ‘Evim Evim’ diyoruz!söz konusu.

Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un daveti doğrultusunda yüzlerce aile Kahramankazan’a seyahat etmeye başladı. Kahramankazan’da depremzedeler için lojmanlar hazırlandı. Çalışmaların başlamasından bu yana 2 bin 200 depremzede Kahramankazan’a ulaştı. Depremzedeler belirlenen konutlara yerleştirildi.

KAHRAMANIN KAPILARI ASLA KAPATILMAYACAK

Kahramankazan Belediyesi, deprem bölgesinde vatandaşların barınmasına katkı sağlamak amacıyla yola çıktı. “Benim Evim Evimdir” O çağırdı. 2 bine yakın depremzede Kahramankazan’a gelerek hazırlanan konutlara yerleşti. Hem evlere hem de Kahramankazan halkının verdiği odalara yerleşen ailelerin sıcak görüntüleri duygu dolu anlar yarattı. Depremde yaşanan şiddetli süreçleri unutturmak ve ailelerin yaşam koşullarını iyileştirmek adına misafirperverliklerini sergileyen Kahramankazanlılar, depremzedeleri kendi aileleri gibi görürken ihtiyaçları karşılamak için ellerinden geleni yapıyor.

BU ACI HEPİMİZİN ACIDIR

Kahramankazan Belediyesi depremzedeler için seferber oldu. “Benim Evim Evimdir”Davet kapsamında AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz eşliğinde afet bölgelerinde ağır hasarla sarsılan vatandaşları Kahramankazan’daki evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

KAHRAMAN KADINLARDAN İLÇEYE GELEN DEPREM MAĞDURLARINA DESTEK

Kahramankazan Kadın İşletmeleri Üretim ve İş Kooperatifi, ‘EvimEvindir’ yardım çalışması kapsamında Kahramankazan’a gelen depremzedeler için mantı, gözleme ve gözleme yapmaya başladı. Kahramankazan’ın temiz kalpli girişimci kadınları, Kahramankazan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan gözleme ve bazlamaları depremzedelere dağıtıyor. Kadın Kooperatifi, gözleme ve bazlamanın yanı sıra el yapımı mantı, makarna ve daha birçok yiyeceği hazırlayarak, depremzedelere dağıtılmak üzere belediye ekiplerine teslim edecek. Kahraman hanımlar çok çeşitli eserlerde birçok yemek hazırlayacak. Devam eden yardıma takviye vermek isteyen vatandaşlar, evlerinde hazırladıkları yiyecek ve içecekleri kooperatife teslim edebilecek.

Hayırseverden EVİMEVİNDİR İÇİN 1 MİLYON TL BAĞIŞ
 
Tek yürek olan Kahramankazanlılar, Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un davetine uyarak afet bölgesinden gelen depremzedelere evlerini açıyor. Eski Ankara Milletvekili ve sanayici Hamdi Eriş, EvimEvindir daveti kapsamında depremzedeler için kiralanan dairelerin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için 1 Milyon TL bağışta bulundu.

BAŞKAN OĞUZ’DAN EVLERİNİ AÇANLARA TEŞEKKÜR

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, EvimEvindir daveti kapsamında evlerini ve odalarını tek tek depremzedelere açan hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.
Kahramankazan halkının gösterdiği özveri ve misafirperverlikten gurur duyduğunu dile getiren Önder Oğuz, sosyal medyadan canlı yayınla evlerinin kapılarını açan hayırseverlere tek tek isimlerini söyleyerek teşekkür etti.
Serhat Oğuz, Aydın, Muğla ve İzmir’den “Benim Evim Evindir” diyen çok sayıda vatandaşın olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Bugün depremzedelerin ailelerini ziyaret ettik. Öyle sıcak tablolarla karşılaştık ki özellikle bilinmesini istiyorum. 30 yıllık tecrübesini bizlere ulaştıran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sizlerle bu duyguları yaşamaktan haklı olarak gurur duyuyorum. Allah hayırlarınızı kabul etsinsöz konusu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu