Haber

Diyarbakır Hayvan Pazarı

Hayvan pazarında hareketlilik başladı

Vatandaş fiyattan memnun

DİYARBAKIR – Diyarbakır’ın kırsal mahallelerinde yetiştirilen kurbanlık hayvanlar, Kurban Bayramı’na birkaç gün kala Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hayvan Borsasına getirildi. Satıcılar, uygun fiyatlar ile yoğunluk yaşandığını belirtti.

Hayvan Borsası’nda her hafta kurulan hayvan pazarı yerini kurbanlık hayvanların satışına bıraktı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban pazarları hareketlendi. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en aktif hayvan borsalarından biri olan Diyarbakır Hayvancılık Borsası’na sığırlar gelmeye başladı.

Kurbanlık fiyatlarının birkaç gün öncesine göre düştüğünü belirten yetiştiriciler, canlı dana ağırlığının 130 TL, canlı kuzu ağırlığının ise 80 TL olduğunu sözlerine ekledi.

Satışlarının sorunsuz olduğunu belirten yetiştirici Hüsamettin Çiçek, vatandaşların fiyatı beğenmediğini belirterek fiyatların düştüğünün altını çizdi. Çiçek, “Kurbanlık fiyatları eskisi gibi ucuzladı. Şu anda canlı hayvanın ağırlığını 130 TL’ye satıyoruz. Etini 220 TL’ye veriyoruz. Birkaç gün önce fiyatlar daha yüksekti. şimdi düştüler” diyenler, “Fiyat düşük olduğu için bizim hesabımıza gelmiyor. Vatandaş da bu fiyatı beğenmedi. Biraz daha indirim istiyorlar” dedi.

Faruk Taştan, geçen yıl tek olanın 4 bin TL, bu yıl çitin 12 bin TL olduğunu söyledi. Geçen yıl 4 bin TL idi, şimdi parite 12 bin TL’ye çıktı” dedi.

Yetiştiricilerden İsa Bal, şunları söyledi:

“Bu yıl genel olarak erkek buzağı çok satılıyor. Öte yandan koyun da çok satılıyor. Diğer büyükbaş hayvan piyasası durgun. Buzağı fiyatları ortalama 50 bin ile 75 bin arasında değişiyor. Canlı kuzuların ağırlığı da çok oluyor.” 80 TL Erkek dana fiyatı 130 TL’dir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu