Haber

Devlet Bahçeli’den Cumhuriyetin 100. kuruluş yıldönümünde 100 il ve 1000 ilçe mesajı

Türkiye yeni bir döneme girdi.

14 Mayıs’ta ilk turun, 28 Mayıs’ta ise ikinci yarışının oynandığı Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ardından taraflar işlerine yeniden başladı.

Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), seçim sonrası 28. yasama dönemindeki ilk grup toplantısını bugün gerçekleştirdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi.

Açıklamalarına seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek başlayan Bahçeli, Cumhuriyetin 100. yılına da değindi.

“Türkiye’yi inşa etmek ve canlandırmak bizim için mümkün”

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

Cumhuriyetin 100. yılında 100 maddelik Anayasa teklifimiz hazırlandı. Yeni yüzyılda 100 il ve 1000 ilçeden oluşan idari yapısıyla gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa etmek ve canlandırmak bizim için mümkündür. 18 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirmiş olduğum 13. Olağan Büyük Meclisimizde milletimle paylaştığım beş stratejik hedeften biri de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini, daha doğrusu Türk Tipi Cumhurbaşkanlığı Modelini korumak ve yaşatmak için hizmet etmektir. ilkeleri, kuralları ve kurumlarıdır. Diğer bir stratejik amaç olarak; Yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna uygun, sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan yeni bir anayasanın hazırlanmasını göstermiştim. Ben de ‘Milli Hareket Partisi bu kapsamda gerekli çalışmalarını sürdürüyor, Allah’ın izniyle önümüzdeki birkaç ay içinde hazırlıklarımız tamamlanacak’ dedim. Hamdolsun Milliyetçi Hareket Partisi sık sık dile getirdiği yeni anayasa çalışmalarını 4 Mayıs 2021 tarihinde bitirmiş ve metnin yazımına son verilmiştir.

“Sözümüz yok, icraatımız var”

MHP Küme Toplantısı

“Türk milleti tarihi ve kültürel kökleri olan bir insandır”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu