Haber

CHP’nin 38. Olağan Kongresi Başladı

Haber: TAMER ARDA ERŞİN – GÜLARA SUBAŞI/ Kamera: ÜNAL AYDIN ​​– MEHMET MEHMETLİOĞLU – ONUR BİNGÖL/ ​​​​Fotoğraflar: TÜMAY BERKİN

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı “İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kongresi” sloganıyla Ankara’da düzenlendi Sporsalonunda toplandı.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı “İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı” sloganıyla Ankara Spor Salonu’nda yapıldı. Kongrenin yapıldığı Ankara Spor Salonu çevresi trafiğe kapatıldı. Salona üç ayrı arama noktasından girildi. Partililer sabahın erken saatlerinden itibaren salonu doldurdu.

Kongre salonunda podyumun arkasına dev ekran yerleştirildi. Podyumun hemen arkasında ise “Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Kurultayı, İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kongresi” yazısı yer aldı. Ekranın bir tarafında Mustafa Kemal Atatürk’ün, diğer tarafında ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafları yer aldı. Dev ekranın bir tarafında yine Türk bayrağı, diğer tarafında ise CHP logosu belirdi.

Ayrıca salona CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü sırasında çekilen fotoğrafının yer aldığı dev pankart da asıldı. Pankartta “Ne zalim ne mazlum; insani, adil bir düzen” yazıyordu.

Salondaki stantlar parti üyelerine, ortadaki stantlar ise delegelere ayrıldı. Salonda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verenler için ayrılan tribünler; “Durmayacağız, çalışacağız, birlikte başaracağız”, “Sayın Kemal’in dostu olmak kolay değil”, “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız”, “Kılıçdaroğlu halktır, halk yenilmez” , “Kılıçdaroğlu halktır, halk sessiz kalmayacak”, “İşçiler, kadınlar, gençler; Sayın Kemal’de biriz” ve “Hak, hukuk, adalet” gibi pankartlar asıldı.

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in taraftarlarının bulunduğu tribünlerde “Değişim Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi” sloganları atıldı. “Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandıracağız”, “Birleşerek güçleneceğiz, yenilenerek başaracağız”, “Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde özgür CHP” ve “Geleceği, Partiyi ve Ülkeyi Özgürleştireceğiz” gibi pankartlar açıldı. ” görüldüler.

CHP’nin bugüne kadar 56 kongresi oldu, 19’u muhteşem. Bugün toplanan 38. Olağan Kongre iki gün sürecek. Bugün; Genel Başkan seçiminin yanı sıra Çalışma ve Hesap Raporları ile Kongre Sonuç Bildirgesi de görüşülerek oylanacak. Yarın Parti Meclisi asil ve yedek üyeleri ile Yüksek Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri seçilecek.

haber-basciftlik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu