Haber

Birinin ikizleri vardı, diğerinin ikizleri vardı; ikiz kardeşler de öldü

– HATAY’ın Antakya ilçesine bağlı Demirköprü Mahallesi’nde oturan 73 yaşındaki Ramazan Köksal, ailesinden 21 kişiyi kaybetti. Köksal, ikiz bebeğe hamile olan 26 yaşındaki ikiz kızlarını ve damatlarını da kaybetti. Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Köksal, “Kardeşlerimin çocukları da dahil olmak üzere ailemizden 21 kişi öldü. Kime haber vereyim? 30 torunumdan 11’i öldü. İkiz kızlarım ve ikiz çocuklarım da öldü.”

Antakya Demirköprü Mahallesi’nde oturan 73 yaşındaki Ramazan Köksal’ın 30 torunu ve 9 çocuğu Antakya merkezde yaşıyordu. Ramazan Köksal, depremde ailesinden 21 kişiyi kaybetti. 26 yaşındaki ikiz kızlardan Yüksek Köksal, 7 aylık ikiz bebeklerine hamileyken, Aysel Köksal’ın ikiz erkek çocukları oldu. Aysel Köksal, ikiz çocukları ve eşiyle birlikte enkaz altında kaldı. İkiz bebeklerine hamile olan Yüksek Köksal da eşiyle birlikte hayatını kaybetti. 3 gün sonra enkaz altından çıkarılan cesetler toprağa verildi. Baba Ramazan Köksal yaşananları anlattı.

“AYSEL’İN İKİZ ÇOCUĞU VARDI, YÜKSEL İKİZLERE HAMİLE OLDU”

Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan baba Ramazan Köksal, “9 çocuk babasıyım. 30 torunum var. Şimdi ikiz kızlarımdan biri Aysel, diğeri Yüksel. İki erkek kardeşle evlendiler. Aysel’in ikiz çocukları oldu. Yüksel 7 aylık ikizlere hamileydi.Enkazdan çıkarıldıktan sonra bebekleri dünyaya geldi.3-4 gün sonra enkazdan çıkarıldığı için ölü mü sağ mı bilemedik. doktoru aramış, doktor ‘Bunca zamandan sonra yaşamaları pek mümkün değil, gömebilirsin’ dedi. Ailemden 21 kişi öldü, 11’i torunum.” söz konusu.

“AİLEDEN 8 KİŞİ KALDI”

Yakınları Kenan Şahan, “Yeğenlerim ikizlere hamile, onlar da ikizlere hamile. İkizler de, anne karnındakiler de ikiz, eşleri de. Bir aileden 8 kişi öldü.”

– Hatay

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu