Yaşam

Avrupa Ülkelerinden Depremzedelere Vize Kolaylığı

Depremlerin ardından etkilenen bireylere dünyadan gelen yardımlar devam ederken, bazı Avrupa ülkeleridepremzedelere aralıklı olarak Vize başvurularında kolaylıktanımaya karar verdi.

İsviçre Göçmenlik Devlet Sekreterliği’nden (SEM) açıklamada; Ülkeye girişte bazı istisnalar dışında geçerli vize şartının devam ettiği belirtilirken, depremlerde evi yıkılan kişilerin bu hızlandırılmış süreçten yararlanabilmesi için acil tıbbi desteğe başvurması gerektiği belirtildi.

İsviçre

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremde Avrupa ülkelerinden takviye kuvvetler geldi. İsviçre Göçmenlik Devlet Sekreterliği’nden (SEM)Yapılan açıklamada, ilgili şahısların İstanbul’daki İsviçre Başkonsolosluğu’na sevk edildi. “hızlı geçiş formu” alabileceği söylendi. Öte yandan vize verme işlemlerinin Schengen maddelerine uygun olarak yürütüleceğinden bahsedildi.

açıklamada, “İstanbul’daki İsviçre Başkonsolosluğu’na vize başvuru sürecinde yardımcı olmak üzere Türkiye’ye ek personel gönderilecek. Amacımız, İsviçre’de akrabası olan depremzedelerin vize başvurularının hızlı bir şekilde işleme alınmasını sağlamak.”söylendi.

SEM, bugüne kadar 603 vize başvurusu yapıldığını açıkladı.

Hollanda

Hollanda hükümetinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye’deki depremden etkilenenlerin Hollanda’da akrabalarının olup olmadığı açıklandı. “öncelikli vize randevusu”verileceğini taahhüt etti.

Açıklamada, Hollanda’ya geçici vize başvurusu yapacak Hollandalıların eş ve yakınlarının telefon numaraları da yer aldı. Dışişleri Bakanlığı e-posta adresine bildirimde bulunarak,Aracı kurumdan öncelikli vize randevusu alabileceği belirtildi.

Öte yandan bazı milletvekilleri, Türkiye ve Suriye’deki deprem bölgelerinden Hollanda’daki yakınlarının yanına gelmek isteyenler için hükümetten vize şartlarının hafifletilmesini istedi.

Belçika

Belçika Göç ve İltica Bakanı Nicole de MoorTwitter hesabından yaptığı açıklamada “Birçok Belçikalının Türkiye ve Suriye’deki depremden etkilenen aileleri var ve yakınlarını evlerinde ağırlamak istiyorlar. Bölgeden vize başvurularının daha hızlı işleme alınması için talimat verildi.”söz konusu.

De Moor’un ofisinden yapılan yazılı açıklamada; “Yıkıcı depremin görüntülerini herkes gördü. Birçok Belçikalı’nın etkilenen bölgelerde aileleri var ve yakınlarına yardım etmek istiyorlar. Aile bireylerini evlerinde nasıl barındıracaklarını araştırıyorlar. Bu nedenle Göçmen Bürosu’na vize işlemleri için talimat verdim. Etkilenen bölgelerden gelen insanlar için başvurular daha hızlı. Bu durumda ailelere yardım ediyoruz.” “söylendi.

Açıklamada ayrıca, sarsıntılardan önce, depremden etkilenen bölgelerden ülkeye giriş yapan kişilerin Belçika’daki kalış süresinin uzatılmasının amaçlandığı da belirtildi. Göçmen Bürosunabaşvurabileceklerini bildirdi.

cobanlar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu