Haber

Atatürk’ün ölüm yıldönümünde Abuja’da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümünde Nijerya’nın başkenti Abuja’da anma töreni düzenlendi.

Türkiye’nin Abuja Büyükelçiliği’nde düzenlenen törene, Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Büyükelçilik İkinci Katibi İmdat Karakoç, Güvenlik Ataşesi Zafer Kama ve çalışanlar katıldı.

Törende, Atatürk’ün vefat ettiği saat 09.05’te 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı söylendi.

Emniyet Ataşesi Kama, konuşmasında Atatürk’ün her şeye rağmen “Ya istiklal ya ölüm” dediğini söyledi. Anadolu’nun göbeğinde yaktığı ateşle yola çıkan, tüm dünyaya meydan okuyan bir lider olduğunu belirtti.

Atatürk’ün askeri dehasıyla düşmanlarına diz çöktürdüğünü, dünya tarihine altın harflerle kazınmış bir kahramanlık ve kurtuluş destanı yazdığını ve Türkiye Cumhuriyeti’ni yepyeni bir ruhla kurduğunu vurgulayan Kama, şöyle konuştu:

“Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu dönemde adımlarımızın hızlanacağına, ülkemizin daha da büyüyeceğine ve geleceğin güçlü Türkiye’sine adım adım ilerleyeceğimize inanıyoruz. Dolayısıyla Atatürk’ü anmak demek, Onun ilkeleriyle aydınlattığı yolda kararlılıkla yürüyen ve kurduğu Cumhuriyet’e, ilkelerine sahip çıkan “Ulusal sınırlarımız içinde devrimlerimizi, tam bağımsızlığımızı ve bölünmez bütünlüğümüzü korumanın mümkün olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır.”

dogubayazithaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu