Haber

Arap gazetesinden çok konuşulacak manşet! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Esad barışacak mı?

Türkiye, Suriye’nin kuzeyine kara harekatının sinyallerini verirken öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Esad’la görüşme olur, siyasette dargınlık olmaz” sözleri gündeme geldi. Son olarak ABD’nin eski Şam Büyükelçisi, yazısında iki ülke arasındaki ilişkilere ve liderlerin olası görüşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“BARIŞ HALA UZAKTA”

ABD’nin son Şam Büyükelçisi Robert Ford, Londra merkezli Arap gazetesi Asharq Al-Awsat’ta yayınladığı yazısında “Türkiye-Suriye barışı hala çok uzakta” başlıklı yazısında. Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beşar Esad arasındaki ilişkiye değinen Ford, ikilinin yalnızca “Suriye’deki Kürt grupların özerkliğine itiraz etme” konusunda anlaştığını söyledi.

Esad SEÇİMLERİ BEKLİYOR

Ford ise yaklaşan 2023 seçimlerine işaret ederek Beşar Esad’ın sonuçları beklediğini belirterek şu ifadelere yer verdi; “Esad, güçlü Türk muhalefetinin Erdoğan’ın tüm Suriye politikasına saldırmasını izliyor. Muhalefet partileri Şam ile hızlı bir siyasi açılım çağrısı yapıyor.

“PUTİN’İN TEKLİFİNİ REDDETTİM”

Esad, Türkiye’deki muhalefet Haziran seçimlerini kazanırsa, muhtemelen Türkiye’nin muhalefet savaşçılarından oluşan takviyesini daha kolay bir şekilde yok etmeyi umuyor. Bu nedenle Putin’in Erdoğan’la fotoğraf çektirme teklifini kibarca reddetti.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu