Ekonomi

Ankara’da Taksi Ücretleri Arttı

Ankara’da taksi ücret tarifelerine zam kararının ardından taksiciler taksimetre ücretlerini güncellemek için sıraya girdi. Yeni tarife bugünden itibaren uygulanmaya başlandı.

Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların ardından Ankara’da taksi fiyatlarında da fiyat ayarlaması yapıldı. On-off, açılış ve kilometre fiyatları yüzde 50’ye yakın arttı. İndi bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti 15 lira. Ankara’da görev yapan binlerce taksi şoförü, taksimetrelerini güncellemek için Yenimahalle ilçesi Varlık Mahallesi’ndeki taksimetre güncelleme merkezinde yaklaşık 2 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

15 yıldır taksicilik yapan Nuh Yıldırım, taksimetre ücretlerine yapılan zamların herkes için hayırlı olmasını dileyerek, “Bugün taksi ücretleri arttı. Tüm taksicilere hayırlı olsun.

Ankara’da uzun yıllardır taksi şoförlüğü yapan Mehmet Özhan, taksimetre fiyatlarının artmasıyla açılış fiyatının 18 lira, kilometre başına 15 lira, bekleme fiyatlarının ise 1 buçuk lira olarak güncellendiğini söyledi. Merak edilen bir diğer konu olan indi bindi fiyatlarının gelen zamlarla birlikte 50 lira olduğunu belirten Özhan, taksicilerin bu zamlardan memnun olduğunu söyledi. Taksi kullanan yolcuların da bu durumu anlayışla karşıladığını ifade eden Özhan, “Yolcular Ankara’da taksi fiyatlarının diğer illere göre uygun olduğunu söylüyor. Biz de hak ettiğimiz zammı aldık. Hepimize hayırlı olsun. Bir insanın aldığı yemek bile 50 liradan pahalı. 50 lira şimdi 5 lira gibi. Yolcularımıza taksi ücreti normal geliyor ve anlıyorlar.” – ANKARA

omerliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu