Ekonomi

ABU Birleşik Arap Emirlikleri ve Japonya Arasında İş Konseyinin Kurulmasına Yönelik Mutabakat Zaptı

ABU Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile Japonya arasında iş kurulu kurulması için mutabakat zaptı imzalandığı belirtildi.

BAE haber ajansı WAM’ın haberine göre, Japonya Başbakanı Kishida Fumio’nun Abu Dabi’ye yaptığı resmi ziyaret kapsamında iki ülke arasında bir iş komitesi kurulması konusunda anlaşmaya varıldı.

BAE Sanayi ve Ticaret Odaları Genel Sekreteri Hamid Mohammed bin Salim, BAE-Japonya İş Kurulu mutabakat zaptı imzalandığını duyurdu.

Bin Salim, önümüzdeki aylarda iş kurulu üyelerinin seçileceğini, ardından kurulun faaliyete geçeceğini ve yıl bitmeden ilk toplantının yapılacağını kaydetti.

Bin Salim, BAE-Japonya İş Konseyi’nin iki ülkenin özel sektörleri arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, karşılıklı ziyaretler yapılması, yatırım ve ticaret fırsatlarının değerlendirilmesi görevini üstleneceğini bildirdi.

Dubai Expo 2020’den bu yana BAE ve Japon özel bölümleri arasında Genel Sekreter Bin Salim; Stand, toplantı, seminer, konferans, ortaklık gibi ticari faaliyetlerin sayısının yüzde 65’in üzerinde arttığını belirtti.

BAE’de 400’den fazla Japon şirketi faaliyet gösteriyor. Japonya, BAE’nin dünyadaki en değerli 10 ticaret ortağından biridir. İki ülke arasındaki petrol dışı ticaret hacmi 2022’de 14,7 milyar dolara ulaşmıştı.

karayazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu